Győri Könyvszalon- élménybeszámoló

Sajnos mivel sem a Könyvfesztiválra, sem a Könyvhétre nem sikerült eljutnom blogger barátnőmmel, Vhrai-val alias Szandrával, ezért mindketten nagyon megörültünk, amikor megtudtuk, hogy 2016. november 18. és 20. között rendezik meg a Győri Könyszalon neveztű eseménytrengeteg kiadóval és persze sok kedvezménnyel. Fel is készültünk rá, hogy sok újdonságot, vagy régebbi vágyott kincset beszerzünk majd. Hát sajnos nem így lett...sőt. Nagyot csalódtunk. 

A fenti eseménynek a Győri Nemzeti Színház adott otthont. Ezzel semmi baj nem is volt, de a városban sehol nem láttunk figyelemfelhívó reklám plakátot az eseménnyel kapcsoltban, illetve egyik kiadó sem reklámozta volna sehol, hogy jelen lesznek ezen az eseményen. Ezek már furcsa, intő jelek voltak, de mi azért reménykedtünk. 

A színházba belépve ért mindet a meglepetés, hogy a programon beígért kiadóknak, jó ha a fele megjelent, és azok is elég hiányos készlettel, illetve kedvezménnyel. Elfogadható standdal csak a Libri - és a Maxim Kiadó rendelkezett, bár náluk is fogyatkoztak a példányok szép számmal, ami nem is csoda. Náluk volt egyedül megfigyelhető nagyobb tömeg és forgalom. 

A Libri Kiadó standja tökéletesen megfelelő volt, rengeteg kötettel: régebbi - és új kiadásokkal, valamint toplistás kiadványokkal egyaránt rendelkezett. (A fizetési módok között a kártyás fizetés is opció volt.)

A Maxim Könyvkiadó is hasonlóan a fentihez ideális standdal rendelkezett. Sok korábbi és új megjelenéssel, 1+1 és zsákbamacska akcióval állt az olvasó közönség rendelkezésére. 

A legnagyobb csalódás a Könyvmolyképző Márkabolt standjánál ért bennünket. A választék finoman fogalmazva is foghíjas volt, jóformán inkább mesekönyvek voltak megtalálhatóak. A legnépszerűbb kiadványaik, illetve Arany pöttyös kötetek egyáltalán nem voltak fellelhetőek, csak néhány Vörös pöttyös mű, azok közül is a legújabb megjelenések, de kizárólag egy-egy darab. Zsákbamacskás akció, egyéb könyvkiegészítők értékesítése nem is szerepelt  a kínálatukban. 

A helyi íróktól és a lokális jellegű kiadványokból volt a legtöbb asztal, és választék. 

Egyszóval a Győri Könyvszalon papíron nagyon jól meghirdetett programnak ígérkezett,  a valóságban azonban hatalmas csalódás volt. Nem valószínű, hogy a jövő évben újra meglátogatjuk, csak ha valami más programunk is esik arra az időpontra Győrben. 

Mindazonáltal könyvmoly életformámat nem meghazudtolván, azért mégiscsak sikerült beszereznem két új, nagyon vágyott kincset.

Ugron Zsolna: Hollóasszony című új történelmi regényét, valamint utolsó példányként megkaparintva, Homonnay Gergely : Puszi, Erzsi! kötetét. Mindkét művet természetesen 20% kedvezménnyel. 

 

20161120_231036.jpg

 

 

Írta: Dorka