Hestia Potter: Legendary - Lázadás

Most nem egy egész regény értékelése következik, hanem csak úgymond egy kis kóstolóról szóló észrevétel a címben is szereplő írónő Legendary-Lázadás című új fantasy regénye kapcsán. Az írónő volt olyan kedves és elküldte művének az első két fejezetét. 

15259705_1169787883105600_3125738524257782041_o.jpg

A kép forrása: az írónő Facebook oldala

https://www.facebook.com/HestiaPotterLegendary/

 

A fantasy regények nálam külön helyet foglalnak el, mivel mindig is szerettem olyan történetekről olvasni, amelyek egy kitalált világban játszódnak, vagy esetleg különleges lények bukkannak fel a már jól ismert kozmoszunkban. 

Egyszóval nagyon megörültem, amikor megkaptam a fenti mű első két fejezetét. Kíváncsian vetettem magam a sorok közé, és meg kell mondjam felkeltette az érdeklődésemet. 

Érdekes módon két különböző világ jelenik meg a szemünk előtt: egy árvaház tele kamaszokkal, akik nem mind azok, amiknek látszanak. Ugyanakkor a szokványos tinédzserek problémáival néznek szembe ők is. Vannak közöttük különleges képességű tanulók, akik nem is sejtik mi állhat mások számára furcsa viselkedésük mögött. Vagyis miért azok akik. Illetve egy farkastársadalom egy másik helyen, ahol szigorú szabályok uralkodnak. Tulajdonképpen nevezhetnék az emberek és a természetfeletti világ kettősének. 

Nekem megtetszett  a cselekmény, főleg mivel párhuzamosan tárulnak fel előttünk az események. De azért azt be kell valljam, hogy a farkasok egyből a szívemhez nőttek. Nem véletlenül. Imádok minden olyan történetet, amelyben ezek  a természetfeletti lények központi szerephez jutnak. 

A nevek különösen felkeltették a figyelmemet, illetve Perem elnevezés, amely olyan misztikus és különleges. 

Egyszóval szívesen olvasnám tovább, érdekel, végül kinek, hogyan végződik a sorsa, és melyek azok  a nagy titkok és rejtélyek, amelyek körülfonják a szereplőket. 

 

011b98a80dd951c27b5fe4034097524d.jpg

A kép forrása: https://www.pottermore.com/#/logout

 

A regényről bővebben: https://www.facebook.com/HestiaPotterLegendary/ 

 

Írta: Dorka