Jamie McGuire: Véletlen szerelem trilógia

 

happenstance_magyar.jpg

 

Fülszöveg

Mivel az egész trilógiát "egyben hozom", így inkább nem illesztettem be a három fülszöveget egymás alá, Viszont itt, a könyvcímekre kattintva eléritek a könyvek molyos adatlapját. :)

 

 

"Külsőségek"

Mivel a könyvek könyvtári szerzemények, így nem tudom mennyire bírnák a strapát. De ezek még egész jó állapotban vannak. A borítókat szerintem nagyon ötletesen megcsinálták, látszik, hogy egy sorozat több részéről van szó. Meg egyszerűen szépek lettek.

 

 

Véleményem

Kivételesen nem fogom kettébontani a tetszett-nem tetszett pontokra az írásomat, mivel megírom őszintén ebben a könyvben egyedül az előző pontba említett borító tetszett. Előre bocsátom mivel ez a könyv nagyon-nagyon nem tetszett, beszélni fogok a cselekményről is, úgyhogy SPOILER-veszélyes az írásom. 

Kezdem azzal, hogy ez nem is értem miért bontotta az írónő három részre, szerintem teljesen felesleges volt, mivel a három könyv együtt ad ki 520 oldal. Ez valljuk be egy átlagos, részletes regény terjedelme. Simán elég lett volna I-III. részre osztani egy könyvön belül. Vagy ha már ennyire darabolva lett, akkor ugorhatott volna nagyobb időt az élettörténetükben.

A cselekményben annyi irreális, logikátlan dolog volt, hogy én csak fogtam a fejem. Kezdődik ugye azzal, hogy egy kisváros szülészetén három nő ugyanaznap csak Erinnek nevezi el a lányát. Ja és a szülők  ismeri egymást. nem tudom ezt ki tartja viccesnek. Nem tűnik túl életszerűnek. A mi Erin nevű főhősünket az édesanyja neveli fel, aki alkohol- és drogfüggő. A lánynak ugye szinte semmilyen anyagi támogatottsága nincsen, így kénytelen az egyik fagyizóban dolgozni az iskolai tevékenysége mellett. Egy átlagos lányról beszélünk, aki nem sportol, igazán nem csinál semmit. A másik két Erin ugye a tipikus "menő" csaj kategóriába tartozik. Szurkolócsapat, gazdagság, és naná, hogy tökéletes pasikkal vannak együtt. A két Erin, becenevekkel "Alder" és "Sonny" persze szétszívatja a "mi Erinünket" (persze neki is van beceneve, "Easter"). Néha már annyira durvák ezek a szívatások, hogy el nem tudom képzelni, hogy ezt a tanárok hagyják. Nemegyszer előttük is folynak elég durva beszólogatások. De minden gond nélkül megy tovább az óra. Ez sem igazán felel meg a valóságnak. Jobb esetben a zaklatókat vagy orvoshoz küldik, vagy kirúgják. Amerikában talán még szigorúbban is veszik az ilyesmit, mint bárhol. 

Persze előkerül a szépfiú is a történetben, Weston. Aki természetesen nagyon szexi, nagyon sportos, nagyon okos, szóval tökéletes. A szurkolócsapat vezérével, Adlerral jár együtt. Persze legtöbbször ő is tagja a "szívatós" bandának, igaz inkább passzív részvevő. Persze kiderül végig csak a "mi Erinünket" szerette. Ez alapján a történetben sincs semmi érdekes, tipikus tini-love story. Nem is lenne rossz. Na de aztán beindul a baromság baromság hátán. A két Erin meghal autóbalesetben. Kiderül hogy a három Erinből kettőt összecseréltek a kórházban a születésük napján. Én már itt elkezdtem röhögni... Természetesen a "mi Erinünk" kerül a "menő csaj" helyére, kiderül, hogy Adlerék igazi gyereke.

szerelem-es-alkonyat.jpg

Itt tejesen ledöbbentem a történeten. Pedig elvileg Jamie McGuire-nek is vannak gyerekei, így nem tudom hogy tud ilyen marhaságokat leírni. Az Adler-szülők hozzáállása szerintem nem normális. Meghalt a lányuk, akit születésétől fogva neveltek, de nem baj, van helyette másik, másnap már oda is költöztetik. Könyörgöm, oké, hogy elcserélték, de nem tudom elhinni, hogy bárki is úgy fogná fel, hogy hoppsz, az nem is az én gyerekem volt, jöhet helyette a másik. Akit egyáltalán nem is ismernek. Ja, és cseppet sem furcsa, hogy a halott lányuk barátja járkál az új lányukhoz is, mert közben ugye ott is lecserélődtek a szerepek. Itt megmondom őszintén totál együtt éreztem a sok "ellenlábassal".

A másik amitől falnak mentem az Erin és Weston kapcsolata. Nagyon logikus, hogy a lány, akinek életében nem volt barátja, leteperi és a platón jóformán magáévá teszi szegény srácot. Micsoda romantika. És akkor csodálkozik mindenki, hogy miért ilyen a mai világ. Ezt valaki romantikusnak találja? Egy darabig szépen nyugodtan elvannak együtt, aztán jönnek elő olyan dolgok, amiben megint nincs semmi logika. Együtt járnak, erre a srác kap idegrohamot, mert négy órányi távolságban fognak egymástól egyetemre járni. De mint egy eszelős sokszor úgy viselkedik a könyvben. A nagy szerelmes "mi Erinünk" meg hát kivágja azon az alapon, hogy lehet próbálkozik mással is. Tényleg csodálatos szerelmi történet. Persze a végén azért "happy enddel" zárul a történet.

 

 

Végeredmény 5/1

Szerintem felháborító marhaságokkal van tele a könyv, aminek semmi köze a való élethez. Azt az egy pontszámot is csak azért kapja, mert végig bírtam olvasni. A cselekmény teljesen logikátlan, a szereplőknek pedig semmi egyénisége. Színvonalasabb könyveket lehet találni a Romana és Júlia füzetek között. Két szóval, kritikán aluli.

 

 

Vhrai

 

A kép forrása: www.pinterest.com