Jodi Ellen Malpas: A védelmező

covers_409162.jpg

Művelt Nép, Budapest, 2016. 462. oldal

 

Fülszöveg

Az ​emberek azt hiszik, mindent tudnak Camille Loganről: apuci kicsi lánya, gyönyörű, elkényeztetett fiatal nő, akinek az életstílusát az apja finanszírozza. De Camille-nak feltett szándéka, hogy nem hagyja magát irányítani. Keményen megharcolt a függetlenségéért és a boldogságért, de hirtelen azon kapja magát, hogy az élete veszélybe került az apja egyik könyörtelen üzleti lépése miatt. Haragszik ugyan, de félti az életét, elfogadja tehát a döntést, amelyet az apja hoz, hogy megvédelmezze. Arra azonban nem készült fel, hogy az SAS egykori mesterlövésze belép az életébe.
Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól. A nők és Jake nem jönnek ki jól egymással, de még mindig az örökösnő védelme a kisebbik a két rossz közül. Ám Jake gyorsan rádöbben, hogy Camille nem az a nő, akinek hitte. Hanem melegszívű, együtt érző lány, akinek a jelenléte megnyugtatja őt, így a megvédelmezése hamarosan többet jelent Jake számára egy jól fizető állásnál, bármennyire harcol is ez ellen. Jake-nek feloldozásra van szüksége. Egy idő után már Camille-ra is. De tudja, hogy nem kaphatja meg mindkettőt.

 

"Külsőségek"

A minőséget újból passzolom, éljen a könyvtári tagság. A borítót imádom, igazából emiatt fogott meg a könyv. 

 

Pro (ami tetszett)

Már a fentiekben is írtam, hogy a borító szerintem "eszméletlenül" szép, le is csaptam a könyvre, amint megláttam élőben.  

A könyv a két főszereplő, Camille és Jake szemszögéből követi az eseményeket. Kapunk egy kis bevezetőt mindkettőjük életébe, mielőtt találkoznak. Camille modell, aki épp próbál megállni a saját lábán apuci pénze nélkül. Jake pedig egy volt katona, aki jelenleg testőrként dolgozik. Camille apját megfenyegetik, aki felbéreli Jake-t a lánya védelmére. Bonyolítja még a helyzetet Camille exe és a családja is. 

Igazából csak annyit tudok írni, hogy  az egész arról szól amiről; Camille és Jake alakuló kapcsolata és minden más a hátérben zajlik. Szerintem az erotikus  részek nagyon ízlésesen voltak megírva nem éreztem magam olvasás közben egy rossz pornófilmben. Sajnos ez mostanában nem sok erotikus könyvről mondható el. 

images_2.jpg

"Manapság ár az egész kibaszott Föld tiltott zóna. Sehol sem biztonságos. Mindenhol ott vannak az agymosott szemétládák, hogy káoszt szítsanak."

"Meglátta bennem a sötétséget. A sötétséget, amelyet el kell rejtenem, különösen előle."

 

Kontra (ami nem tetszett)

Nagyon sajnálom ezt a könyvet, mert kb. egy romantikus füzet szintjét üti meg. Kár volt ezt több száz oldalon keresztül húzni.

Számtalanszor írtam már azt is, én úgy gondolom, hogy aki könyvet ír, nézzen már utána a dolgoknak. Nonszensz, amiket az írónő sokszor össze-vissza irkált. Kezdjük Camille foglalkozásával. Jézusom, a modellélet tele van kemény munkával, hát itt nem épp ez jött át, csak az, hogy étteremből étterembe jár, meg minden második este részeg. Megnézném mennyire oda lennének a neves cégek, ha másnaposan járnának a modelljeik a fotózásokra, vagy a bemutatókra.

A másik Jake. Ne már könyörgöm, egy profi testőrről beszélünk, és bocsánat, de "álló árbócrúddal" folytatja le a munkamegbeszélését, mert meglátott egy jó nőt?! Nem kamaszfiúról van szó az istenért! A másik kedvencem, hogy a mi profink úgy utánanézett az ügyfélnek, hogy majdnem letámadja a bátyját, mert nem tudja ki az.... Ja meg idegrohamot kap egy fotózáson, amikor a kliense pózol?! A múltbéli katonai ámokfutásokat nem is elemzem.... Az egész rettentő hiteltelen. 

Ja azt még ki ne felejtsem ,hogy a cselekmény lerágott csont. Szépen összeollózta más történetekből az írónő...

 

Végeredmény 5/3

Kár volt ezt a borítót erre a könyvre pazarolni. :/ A romantika - erotika része még rendben van, de minden más óriási blődség. Nagyot csalódtam. 

 

Írta: Vhrai