True Detective - A törvény nevében 1. évad

A sorozat IMDB-s oldala

A sorozat Port.hu-s oldala

 

 

Na, végre megejtem a részemről első sorozat-értékelést. még pedig 2015 számomra legjobban sikerült szériájáról. Érdeklődéssel olvastam róla már az előzetes híreket is, mivel már a színészekkel megvettek maguknak. Piszkálta a fantáziámat, hogy mi lehet az oka, hogy "nagy" filmszínészek rábólintottak egy tévés szerepre.

Kezdem azzal, hogy láttam feliratosan kezdetben, de megszereztem dvd-n is, és megnéztem szinkronosan is. Már a címfordítással úgy vagyok, hogy nem értem miért kell teljesen más címet adni mint az eredeti. Viszont a szinkron nem volt rossz egyáltalán. (Mostanában ez meglepő....).

Maga a történet egy eléggé sötét hangulatú thriller. Nekem ez nagyon "bejött", de egy biztos, ha jobban belegondolunk sajna tényleg ilyen világot élünk, számomra ez tette az egész történetet ijesztővé. Ez az évad 8 részben meséli el egy több évtizeden át tartó nyomozás történetét. Az első négy részben egyszerre látjuk a jelent és a múltat. A két főszereplő Martin Hart és Russt Cohle nyomozó egy kihallgatáson vesz részt egy régi üggyel kapcsolatban, a múltbéli részeket pedig maga az ügy és a nyomozás teszi ki. A sorozat második felében pedig összeérnek a szálak.

pictures_3830.jpg

Gondolom mondanom sem kell, hogy ezzel a sorozattal a HBO maradandót alkotott. Zseniális a forgatókönyv és a rendezés. A színészek játékáról nem sok mindent kell írnom. A nevük is egyfajta garancia. Nagyon kedvelem Matthew McConaughey-t, Russt Cohle szerepében pedig megmutatta micsoda átalakulásra képes. Maga a karakter is egy nagyon különc figura lett, "vitte is magával" az egész szériát. A kihallgatási technikáját eltanulnám. :D Persze Woody Harrelson se marad le mögötte, de ő már egy hétköznapibb figurát alakított.

 

Végeredmény 10/10

Ritkán írok ilyet, de nem igazán találtam benne hibát, szerintem zseniális alkotás lett. Egyszer mindenkinem meg kell nézni, aki kedveli a műfajt. 

Ezek után félek nekiállni a 2. évadnak, nem hinném, hogy ezt "überelni" tudták. De azért hozni fogom az értékelést! :)

 

Írta: Vhrai

Címkék: sorozat, thriller