Escobar: Paradise Lost

A film egy pont most megjelenő könyv miatt került a látóterembe. Érdekel a téma, hogy egy drogkereskedő hogy tett szert ekkora hatalomra, hogy 1989-ben a világ hetedik leggazdagabb emberének számítson és a Föld kokainkereskedelmének 80 %-át tartsa a kezében.

Sajnos ebben a filmben - a címével ellentétben - csak mellékszereplőként kapott helyet Escobar. Egy kanadai srác, Nick beleszeret Escobar unokahúgába, Mariába. Ezáltal bekerül a családba, és helyen kap a híres haciendán. Mondjuk ahhoz képest, hogy az egész film átcsap egy nyálas szerelmi drámába, remekül bemutatja, hogy milyen hatással lehetett Escobar  a szegényebb társadalmi rétegekre Kolumbiában. Ott simán elhitette, hogy egyszerű kereskedelmet folytat, a hihetetlen mértékű adakozással pedig hatalmas népszerűségre tett szert. Még Maria is hihetetlen naivságot mutat a témával kapcsolatban. 

cocaine1.jpg

Nick abban az időszakban keveredik bele a dolgokba, mielőtt Escobar hivatalosan feladja magát. Ő rejti el a vagyon egy részét, ezért meg akarják ölni. Na ez a része már marhaság volt, hogy a kanadai szörf oktató hirtelen úgy tud lőni, hogy a profi gyilkosok csak úgy hullanak körülötte. A végére meg nem tudok jobbat mondani, mint azt hogy erőteljesen hatásvadász.

 

Végeredmény 10/6

Izgalmas film, de nem igazán arról szólt, mint az ember azt várta. Bár ahhoz kéest, hogy a címadó mellékszereplő, elég sok tényt beleszőttek a sztoriba. Kár hogy ilyen átlagos szerelmi drámázás mellett tálalták. 

 

Írta: Vhrai

Címkék: film, dráma, néznivaló