Hank Phillippi Ryan: A másik nő (Jane Ryland 1.)

covers_349726.jpg

Könyvmolyképző, Szeged, 2015. 528. oldal

 

Fülszöveg

Jane ​Ryland csillaga felfelé ível a televíziós riporterek között… amíg egy nap nem hajlandó kiadni informátora nevét, és emiatt mindent elveszít. A kegyvesztett újságíró nem elégszik meg az unalmas feladattal, amit rásóznak, így hamarosan nyomozni kezd az egyik szenátorjelölt szeretője után – és már csak néhány nap van hátra a mindent eldöntő választásokig.

Jake Brogan, a bostoni rendőrség nyomozója egy gyilkosra vadászik. Már két azonosítatlan női holttestet is találtak hidak közelében, így a detektívet folyamatosan újságírók hada követi, hogy árulja el, valóban a „Hidas Gyilkos” vadászik-e a fiatal bostoni nőkre.

A holttestek száma egyre nő, a választás pedig közelebb van, mint gondolnánk. Jane és Jake rájönnek, hogy a két ügy kapcsolatban áll egymással. Úgy tűnik, olyan gyilkossal állnak szemben, aki bármire hajlandó, csak hogy elkerülje a botrányt.

Mocskos politika, piszkos játszmák és megdöbbentő fordulatok. A másik nő – egy lebilincselő sorozat első kötete! Csábítás, árulás és halál – a győzelemhez ezúttal sokkal többre lesz szükség egyszerű szavazatoknál.

 

"Külsőségek"

A minőség passzol, mint mindig. Áradoztam már párszor a "KMK" puha kötéses könyveiről. A borító a külföldi, szerintem tökéletes lett a piros kiemeléssel. 

 

Pro (ami tetszett)

A könyv a "Fekete Macska Regénytár" címke alatt jelent meg, de már körülbelül két éve árválkodik a polcomon, valahogy eddig mindig más került a kezem közé. Szóval ideje volt sorra venni!  

A kötet a Jane Ryland sorozat nyitókötete. A könyv felépítése nekem nagyon tetszett, rövid fejezetek, amik több szemszögből követik a történetet. Emiatt szinte filmszerűen peregtek az események. Nagyon izgalmassá tette ez a stílus az egész sztorit. A cselekmény egy gyilkosságsorozat körül zajlik, de kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. Felesleges az olvasónak előre következtetéseket levonni, úgysem az lesz, amit vártunk. De nekem tetszett ez a megoldás! 

Főszereplőnk Jane Ryland, új munkahelyén újságíróként kezd el tevékenykedni, mivel egy korábbi botrány betett a riporteri karrierjének. Itt ki is térnék arra, hogy végre egy karakter és foglalkozás, ami hitelesen van ábrázolva. Az írónő tudja miről beszél, mivel ő is ezt a szakmát űzi. (A könyv végén egy rövid ismertetőből kiderül, hogy nem is rosszul.). Szóval elég sok mindent megtudunk az újságírásról is. Nekem ami főleg érdekes volt az az újságíró és az informátor kapcsolata. 

A másik főszereplőnk Jack Borgan, akire hirtelen rázuhan jó néhány gyilkossági ügy, amiből kirajzolódik egy lehetséges sorozatgyilkos alakja. Viszont a nyomozó rendkívül jól kezeli a helyzetet, még akkor is, amikor az ő és Jane ügyei kapcsolódnak egymáshoz. Remekül ellensúlyozza a nyugodtsága az újságírónő túl élénk fantáziáját. 

girl-with-lollipop-1149158.jpg

Egy szó, mint száz, kapunk a regényben két rendkívüli karaktert, imádják a munkájukat, megszállottan próbálnak az ügyeik végére járni. Mindezt az írónő megspékelte azzal, hogy szereplőink között izzik a levegő, de nem ez áll a történet középpontjában. Ebben a részben nem is tisztázódik a dolog.

 

Kontra (ami nem tetszett)

Tuti, hogy kétszáz oldallal megtoldottam volna az írónő helyében még a regényt, mivel a "filmszerű" megoldás egyben túl "távolra" helyzete a szereplőket. Nagy vonalakban megismerjük őket, viszont igazán közel egyikük sem kerül az olvasóhoz.

Néha követhetetlen volt az események menete.

 

Végeredmény 5/4

Ígéretes sorozatkezdés, nekem kicsit elnagyoltak a szereplők. Túl sok mindent próbál az írónő ebbe a regénybe belepréselni. A történet viszont nagyon izgalmas, egészen a regény végéig nincs megállás. Remélem a sorozat többi részéhez is lesz szerencsém! 

 

Vhrai

 

A kép forrása: www.freeimages.com