Könyvhéten jártam

19141493_1520467094694085_1265790575_n.jpg

Idén először volt szerencsém részt venni a Könyvhéten. Bár engem az utazás jobban "leszívott", mint az egész rendezvény. Tegnapelőtt (9.-én) értünk haza éjjel Németországból, másnap reggel pedig indulás Budapestre, a Vörösmarthy térre. Persze nem egyedül vittem a saját "fényképészem" (Pepe Art), valamint Tatánál betársult Dorka (Dorina_S) is. A Déli pályaudvarról még egy kis metrózás és ott is voltunk a Vörösmarthy téren. 

Nem tudom, én valahogy az egészet másképp képzeltem el, de így is jól éreztük magunkat. Elég gyorsan beszereztük a könyveket, amik minket érdekeltek. Az akciókra már rá se mertem nézni, így is szép kis kupacot cipeltünk. De azért járkáltunk körbe-körbe szorgalmasan. 

19059211_1695806707389687_5759021256880091438_n.jpg

Közben észrevettük Urbánszki Lászlót,  vele mindenképpen akartunk találkozni, mivel volt olyan kedves, és megjelenés előtt elolvashattuk az új könyvét, az Ördögfattyút. Oda is vonultunk a dedikáláshoz, ekkor jött a csodás délutáni "szélvihar" esővel körítve. Beálltam ponyvafogónak, hogy ne ázzanak a könyvek, na és a dedikáló se. De jól alakult, mert így sokkal több időn maradt beszélgetni, úgyhogy köszönjük időjárás.  :D Ebből kifolyólag elég sokat időztünk a Helikon Kiadó standjánál. Itt volt szerencsém megismerkedni Bányai D. Ilona írónővel is. Tudtam, hogy valahonnan ismerős az arca, de nem igazán mertem rákérdezni jól gondolom-e ki ő. Hát jól gondoltam. :D Nem utolsósorban ott volt még azonban Kertai Zalán (az Ördögfattyú borítójának tervezője és készítője) és Kárpáti Gábor (a Helikon kiadótól) is, nagyon örülök, hogy megismerhettük őket. Itt találkoztunk még @jehukával is, jó volt őt is személyesen megismerni. A "ponyvafogó helyettesemnek", @salidiggernnek is köszönöm a közreműködést, kár, hogy nem volt több időnk beszélgetni. "Félelmetes" a tudása a törtélemről. 

Ezután még tettünk néhány kört, és odavonultunk Pusztai Andrea dedikálására is, nagyon kedves volt az írónő.

Összességében szerintem jó kis nap volt! :) Ha alkalmam nyílik rá, jövőre is ott leszek a Könyvhéten.

 

Vhrai

 

A képek forrása a Pepe Art

Címkék: egyéb