Nyári Book Tag

maldives-666118_340.jpg

Elég régen töltöttem book tag-et, úgyhogy nagyon jól jött a megjelölés. Köszi itt is Dorka (alias @Dorina_S)!.

1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször? 

Nem tudom, de nekem az olvasási szokásaim és az évszakok között nem igazán van összefüggés. Ettől függetlenül szívesen olvasom újra a kedvenc könyveimet. Bár mostanság nem nagyon fordult elő, szerencsére rengeteg olvasatlan könyvem van. :) Legtöbbször talán Ryan Hawkwood Beriquel-ciklusát olvastam legtöbbször. Ez volt az a trilógia, ami megszerettette velem a fantasy műfajt! :) 

 

2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!

Nekem nem volt bajom a kötelező olvasmányokkal soha. De mindig év közben, mielőtt sorra került volna a tananyagban, akkor olvastam. Már írtam, nem igazán befolyásolja az olvasási szokásaimat, hogy épp milyen évszakban járunk.

 

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:

Nincs ilyen. Az szoktam olvasni, amihez épp kedvem van. (Esetleg könyvklubos könyv, vagy hasonló.)

 

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?

Az ilyen jellegű rajongásból valahogy kinőttem. Úgyhogy nincs ilyen. 

 

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?

Szívesen elmennék Rómába, Szicíliára illetve Balira. Hirtelen ennyi jut eszembe.

 

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél: 


Pont most olvastam újra Stephen Kingtől az Állattemetőt. Elég hátborzongató történet. De King minden horror történetét besorolnám ide. 

 

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál! 


Mostanában eléggé elhanyagoltam a romantika műfaját. Nem igazán a "túlfűtött" regények közé tartozik, de nekem nagy kedvencem Jojo Moyes-tól a Mielőtt megismertelek. 

 

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra? 


Több esélyes is van. Nagyon vágyok néhány könyvre, úgyhogy alig várom hogy hazajussak egy könyvesboltba. Többek között Daniel Cole: Rongybaba, B. A. Paris: Összeomlás. Valamint @Dorina_s és @vikcs ajánlója alapján nagyon piszkálja a fantáziámat Baráth Viktória könyve, A főnök.

 

Vhrai

 

A kép forrása: www.pixabay.com

Címkék: egyéb Book tag