BlogProjekt 1./1. - Kedvenc női karakter

Itt az egyik újdonság, amit a múltkor bátorkodtam emlegetni. Minden hónapban három napon át együtt dolgozunk másik öt bloggerrel, mindig más-más tematika szerint. Augusztusban a kedvenc karakterek témakörében kalandozunk. Elsőként - mint a cím is mutatja - a kedvenc női karakterek kerülnek sorra. 

 

Előlegbe

Sajnos, mivel nem vagyok egy rajongó alkat, nekem elég "nehézkesen" indult ez a feladat. Ugyanis "halvány lila gőzöm nem volt", hogy kikről akarok írni. Talán még a női karakter ment a legkönnyebben, mivel a kedvenc fantasy regényemből emeltem ki. (Sajnos megfelelő képet nem igazán találtam, inkább a kinézetre, semmint fegyverzetre és ilyesmikre figyeltem, úgyhogy mielőtt valaki "letépi a fejem" tudom, kit ábrázol a kép eredetileg). Igazán a regény cselekményéről nem akartam írni, inkább néhány adatot, és az olvasás közbeni benyomásaimat igyekeztem összegezni. Remélem tetszik nektek ez a kis szösszenet! :)

 

Lanice cwa Hierrelis

femalegamingcharacters_appleby_1.jpg

A karakterről 

Ő az egyik főszereplő Ryan Hawkwood Beriquel-ciklusában (Farkasének, Árnyjáték, Szellemtánc). Ez egy trilógia az általam sokat emlegetett M. A. G. U. S. univerzumból. Ez volt életem első találkozása a fantasy műfajjal. 

Na, de visszatérve Lanice-hez, először néhány tény vele kapcsolatban. A múltjáról, illetve családjáról a regényben elég keveset tudunk meg. Annyi biztos, hogy mágiaművelő, nemes családból származik (cwa szócska a nevében), őt azonban ez egy cseppet sem érdekelte. Fiatalkorától kezdve csak a fegyverforgatás és a harc vonzotta. Elit képzésben részesült és az Északi Szövetség fejvadásza lett. Ahogy a regényben említik is: "azon kevesek egyike, akik önálló döntési joggal rendelkeznek.". A Szövetség megbízásából vállalkozik arra a felfedezőútra, amelynek célja Beriquel, az északfoki sziget belsejének a megismerése. Persze társak nélkül nem marad, összeáll és szövetséget köt három másik kalandozóval (sarkítva zsoldosok.)

A sziget felfedezése közben rengeteg minden történik vele is. Akaratán kívül belekeveredik két nép ősi háborújába, elar népet nagyon a sajátjának érzi, viszont eskü köti a Szövetséghez is, ez a kettősség végigkíséri az egész történeten keresztül.


swordwoman2.jpg

Miért őt választottam?

Már az előző pontban is szinte ott a válasz. :) Imádom a harcos női karaktereket. Ebben az esetben egy nagyon higgadt, gyakorlatias nőről van szó, aki képes az adott helyzetet mindig mérlegelni. Na, nekem soha nem ment az "előbb gondolkodj, azután cselekedj" személetmód. A másik, hogy hihetetlen önfegyelemmel rendelkező egyénről van szó, legyen akár harc, emberekkel való érintkezés, vagy bármi más. Mindezzel együtt rendkívül titokzatos, nem jár a száj feleslegesen és rosszul viseli, ha piszkálják. Ennek ellenére amíg a körülmények engedik nagyon egyenes ember. Hűséges jellem, próbál lavírozni a kötelesség és a barátaihoz való hűség között. 

Nem utolsósorban pedig egy képzett harcos, otthonosan mozog a mérgektől egészen a kardforgatásig. Az egyetlen gyenge pontját - közelharc fegyver nélkül - remekül titkolja. Mindig készen áll bármilyen eshetőségre, nem igen tudják meglepni.

 

Nézzetek körül a többieknél is! :)

Petra (Könyvespolc)

Kamilla (Könyves Boldogság)

Lili (Never Grow Up)

Felhő (Felhő olvasónaplója)

Batrice (Molybiroadalom)

 

Vhrai

 

A képek forrása: www.pinterest.com