BlogProjekt 1./2. - Kedvenc férfi karakter

Minden hónapban három napon át együtt dolgozunk másik öt bloggerrel, mindig más-más tematika szerint. Augusztusban a kedvenc karakterek témakörében kalandozunk. Másodikként - mint a cím is mutatja - a kedvenc férfi karakterek kerülnek sorra. 

 

Előlegbe

Azt hiszem, így második napra írhatom, hogy nagyon kinőttem már a karakterek, jelen esetben a férfi szereplők iránti rajongásból. A három projekt közül ez bizonyult a legnehezebbnek, tényleg az utolsó pillanatban találtam ki, mégis melyik regényszereplő legyen az. Végül nem nyúltam vissza túl mennyire az olvasásaim között. Tehát jöjjön az utóbbi "könyves-időszakom" egyik kiemelkedő alakja! :) (Ismét csak néhány adat, és benyomás formájában, feleslegesnek tartom leírni a cselekményt.)

 

Mikael Blomkvist

d3dd4b2722c82c891aeae908498e4fce--round-glass-dragon-tattoos.jpg

 A karakterről

Szerintem most sikerült egy olyan figurát választanom, akit nem nagyon kell bemutatni senkinek. A Millennum-sorozat (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől, Ami nem öl meg, Mint az árnyék) a skandináv krimik között alapműnek számít, én is ezzel a sorozattal kezdtem. Mikael Blomkvist a könyvsorozat egyik ikonikus alakja. Híres és hírhedt újságíró Svédországban. Leginkább az oknyomozó riportjairól ismert, főleg állami és gazdasági visszaélésekkel foglalkozik, néhány cikke óriási port kavar. (A regényekben ezt nyomon is követhetjük.) A karrierje hullámzó, elkövet néhány óriási baklövést is. Egyszer sikeresen elítélik rágalmazásért. Mindemellett a Millennium nevű folyóirat társtulajdonosa. 

A magánélete talán még kaotikusabb, mint a szakmai. A negyvenes éveiben jár, de állandó kapcsolata nincs. Kivéve a másik társtulajdonost, Erika Bergert, akivel baráti és intim viszonyt tart fenn. A nő házas, azonban egy hallgatólagos egyezség keretében jól működik az "édeshármas". Blomkvist is volt házas, pont emiatt a viszony miatt hagyta el a felesége. Emellett persze "James Bond-szerűen" mindig vannak alkalmi kapcsolatai, regényenként nem is egy. Fel se fogja, hogy ezt a nők többsége nem bírja hosszú távon elviselni. A házasságából egy lánya született, Pernilla. De nem igazán tartják a kapcsolatot, nagyon laza az apa-lánya kapcsolat. Van még egy húga, Annika, aki ügyvéd. Többször is felbukkan a regényfolyamban. 

 

mikael-blomkvist-girl-dragon-tattoo.jpg

 

Miért őt választottam?

Na erre a kérdésre a választ tuti nem a nőkhöz való kapcsolataiban kell keresni. :D Ezzel ellentétben a munkamorálját és a karrierjéhez való hozzáállását annál jobban csodálom. Azt ahogy "ráharapott" a sztorira és nem eresztette. Egészen addig és addig hajtotta a dolgokat, amíg végére nem járt az ügynek. Ez már nem egyszerűen a "szeretem a munkámat" dolog, hanem valódi megszállottság. "Irigylem", mikor valaki ennyire el tud merülni bárilyen tevékenységben. Sajna nem vagyok egy karrierista alkat, addig tudok valamit csinálni normálisan, amíg érdekel. Utána csak "félszívvel".

A másik, amit kedveltem a szereplőben, az az elvhűség volt. Mindegy mi történt, akkor is védte a saját meggyőződését. Ugyanígy kiállít a barátai, illetve kollégái mellett is, még ha nem is jött ki jól a dologból.

 

Nézzetek körül a többieknél is! :)

Petra (Könyvespolc

Kamilla (Könyves Boldogság)

Lili (Never Grow Up)

Felhő (Felhő Olvasónaplója)

Beatrice (Molybirodalom)

 

Vhrai

 

A képek forrása: www.pinterest.com