BlogProjekt 1./3. - Kedvenc páros

Minden hónapban három napon át együtt dolgozunk másik öt bloggerrel, mindig más-más tematika szerint. Augusztusban a kedvenc karakterek témakörében kalandozunk. Harmadikként a kedvenc párosok kerültek sorra. Sajnos én ezzel a bejegyzéssel egy napot késtem egyéb elfoglaltságok miatt, de remélem még "belefér"! :) 

 

Előlegbe

Azt már írtam, hogy az előző két karakterválasztással "küzdöttem" egy darabig. Ezzel ellentétben a kedvenc párosomat már rögtön az elején tudtam. Ismét csak néhány adatot, és rám gyakorolt benyomást igyekszem átadni nektek, lehetőleg spoiler nélkül.  Íme: 

 

Louisa Clark és William Traynor

images_5.jpg

 

A karakterekről

Legyen a hölgyeké az elsőbbség! :) Louisa Clark, vagyis Lou egy fiatal nő, aki egy angliai kisvárosban él. Pincérnőként dolgozik egészen addig, amíg a munkahelye meg nem szűnik. Bekerül a rendszerbe, ezzel együtt végigjárja a munkanélküliség minden stációját. Végül egy kvadriplégiás férfi mellé alkalmazzák gondozóként. Egyébként még mindig a szüleivel él. Van egy húga, aki sokszor az őrületbe kergeti. A barátjával megszokásból vannak együtt. Szóval egy teljesen átlagos lány. Annyi különleges tulajdonsága van, hogy nagyon egyedi ruhákban jár. (Legalábbis finoman kifejezve....) 

A "páros" másik vele Will Traynor teljesen ellentéte Louisának. Jómódú családból származik, de maga is sikeres karriert futott be. A balesetéig nagyon aktív életet élt, szerette az extrém sportokat, kultúrát, mozgalmas társasági élete volt. A baleset után teljesen másfajta élet vette kezdetét számára, kvadriplégiás lett, ágyhoz kötve és teljesen mások segítségére szorulva. 

 

mielott.jpg

 

Miért őket választottam? (Spoileres a második fele)

Nos, egyrészt azért, mert számomra az övék volt az utóbbi időszak egyik legemlékezetesebb története, másrészt mindegyikük nagyon szimpatikus volt ilyen-olyan szempontból. 

Louisa szerintem tökéletes megtestesítője egy mai átlagos lánynak, aki nem találja a helyét a világban. Nem igazán van jövőképe, ezért "csak van". Szerintem mostanság nagyon sokan vannak, akik harminc fele se tudják, mit kezdjenek magukkal. Magam is nyugodtan ide sorolhatom bizonyos szempontból. Sokakat idegesített a szereplőben, hogy "szerencsétlen". Speciel én jókat derültem rajta, mert én is ebbe a kategóriába tartozom. Ami törhet, az nálam törik. :D Szóval én nagyon tudtam az egész lényével azonosulni. (Na jó, az öltözködésével nem!!!!)

Will nekem annyira a regényben nem is annyira szerelmes férfiként, hanem egyfajta "bölcs tanítóként" jelent meg. Tetszett, ahogy próbálta rávenni Louisát, hogy akarjon többet az élettől, mint leélni az egész életét a szülőhelyén, és várni a csodát. Másrészt csodáltam a bátorságát, hogy meghozta azt a bizonyos döntést, amit. Nem is igazán lepődtem meg rajta....az így már nem élet....

Kettejüket tekintve pedig mi is egy gyönyörű történet részesei lehetünk....

 

Értékeléseim a két könyvről: 

Mielőtt megismertelek

Miután elvesztettelek

 

Nézzetek be a többiekhez is! :)

Petra (Könyvespolc)

Kamilla (Könyves Boldogság)

Lili (Never Grow Up)

Felhő (Felhő Olvasónaplója)

Beatrice (Molybirodalom)

 

Vhrai

 

A képek forrása: www.pinterest.com