Oscar-díj Book Tag

paper-1100254_340.jpg

Már egy hónapja kaptam a "kihívást" erre a Book Tag-re a Molyon, úgyhogy itt az ideje, hogy pótoljam a lemaradásom! :) 

A feladat: határozd meg az Oscar-díj könyves mintájára a szubjektív kategória-győzteseidet és természetesen írd meg, hogy miért.

1. Legjobb film -> Legjobb könyv  

Ajjaj, ez elég "fogas" kérdés. Van pár könyv, amit szívesen újraolvasok bármikor. De ha már választanom kell, akkor Stephen King: Halálsoron

 

 2. Legjobb rendező -> Legjobb író számodra az utóbbi egy évben, vagy összességében. 

Ha összességében nézem, számomra nem kérdés kit választok. Imádom Stephen Kinget, rendkívül sokoldalú író. Ha az elmúlt egy évet nézem, akkor nem tudok konkrétan megnevezni egy embert. Szerencsére jól válogattam meg az olvasmányaimat! :D 

 

3. Legjobb férfi és női főszereplő -> legjobban megformált, leghitelesebb, Hozzád legközelebb álló szereplők bármely könyvben.

Na, erre most könnyen válaszolok. Ugyanis az augusztusi BloProjektünk keretében pont ez volt a "feladat".(A BlogProjekt címke alatt megtalálja, akit érdekel). A női főszereplő szerintem kevéssé ismert, Lanice cwa Hierrelis. (Farkasének). A férfi főszereplő pedig Mikael Blomkvist a Millenium trilógiából.

 

4. Legjobb forgatókönyv -> Legjobb cselekmény

Egyértelműen ismét ide sorolom Stephen King könyveit. Nem lehet elmenni Tűz és Jég dala könyvsorozat mellett sem. De a teljesség igénye nélkül szeretnék olvasni még Margaret Atwood-tól, Sienna Cole-tól, Karine Giebeltől és Sarah Painborough-tól is. 

 

5. Legjobb látványtervezés / díszlet -> Legjobb világépítés (fantasy, sci-fi inkább) 

Erre egyetlen válaszom van: a M. A. G. U. S.  könyvek világa. Magyar szerepjáték koncepció, szerintem zseniális. Kár, hogy kevés figyelmet kapnak ezek a könyvek.

 

6. Legjobb nem angol / amerikai eredetű könyv 

Ismételten maradok a magyar fantasynál, Ryan Hawkwood Beriquel-ciklusa örök kedvenc! :)

 

Vhrai

 

A kép forrása: www.pixabay.com

Címkék: egyéb, Book tag