BlogProjekt 3./1. - Lili halloweeni Book Tag-e

Ismét eltelt egy hónap, így újra itt vagyunk a BlogProjekttel! A címből már láthatjátok, hogy a hónapra nem volt nehéz témát választani, hiszen nemsokára itt a Halloween. Az első bejegyzés egy Book Tag, amit Lilinek, a Never Grow Up bloggerinájának köszönhetünk! 

 

1. Tric or treat - egy könyv, ami tele van ámánnyal, csalással

Hűha, nekem erről kapásból néhány thriller jut eszembe, amit mostanában olvastam. Az egyik Sarah Pinborough-tól a Ne higgy a szemének!, a másik pedig Karin Giebel-től a Csak egy árnyék. Mindkét könyvben olyan csavarok voltak, hogy csak na! Imádom, amikor könyvek ennyire meg tudnak lepni. 

haunted-house-2839157_340.jpg

2. Hotel Transylvania: egy könyvbeli helyszín, ahol nem élnél

Erre van két határozott válaszom is, a Stephen King által megalkotott Castle Rock-ban, illetve Joe Hill Karácsonyországában. Bár az előbbi csak egy amerikai kisváros, de eléggé vonzza a Gonoszt. King jópár könyve játszódik itt. Volt itt minden, szellemek, a Sátán, és így tovább. Hill Karácsonyországában pedig elrabolt gyerekek élnek, de nem épp szeretetreméltóak. Ezekre a helyekre tuti nem szeretnék eljutni! :D

 

3. Jack Skellington: egy karakter, aki csak segíteni akar, de az balul sül el

Stephen King Állattemetőjében az öreg Jud elárulja a főszereplőnek az indiántemető titkát. Szeretett volna egy kislányt megkímélni a halál megismerésétől. Hát nem jött össze....

 

4. Oogie Boogie- egy tipikus főnök karakter

Elsőre Erika Berger jutott eszembe a Millennium könyvsorozatból. Tipikus vezéregyéniség, rendkívül jó szervező, mégsem esik át a ló túloldalára. Mindig is "irigyeltem" az ilyen embereket. 

 

5. Halott menyasszony- egy karakter, aki egy tragédia után talál rá a boldogságra

Atyaég, mostanában csak ilyen karaktereket vonultatnak fel a könyvekben. Akinek a története legutoljára "megérintett" az Nastya, a Nyugalom tengeréből. Nyilvánvalóan tragédia érte, amelyek hatással voltak rá. Mégsem csak az ő "rinyálásától volt hangos" a regény. 

witchs-house-1635770_340.jpg

 

6. Cukorka- egy jófiú/jókislány karakter

Utálom a tipizált karaktereket, főleg, amikor ennyire beskatulyázzák őket. Nem is tudok most így hirtelen írni egyet sem....

 

7. Természetfeletti lény- egy természetfeletti lény, akinek szívesen a bőrébe bújnál Halloween estéjére

Midig is vámpírmániás voltam,  így rájuk esett a választásom. Ki ne akarna erős és halhatatlan lenni?! Bár a vérivást szívesen kihagynám a dologból! :D 

 

8. Hókuszpókusz- a kedvenc boszorkád vagy varázslód

Jajj, nem igazán vagyok egy "karakterközpontú" olvasó, nagyon kevés karakter van rám maradandó hatással. Aki elsőre eszembe jutott az Fehértölgy Karris, egy színmágus. (Brent Weeks A fényhozó sorozatából.) Erős mágikus erővel rendelkezik, ért a fegyverforgatáshoz. Nem utolsósorban pedig hűséges a hozzá közel állókhoz. 

 

9. Feteke macska- egy balszerencsés karakter

Fredé, Margaret Atwood könyvében, A szolgálólány meséjében. Belekényszerül egy olyan helyzetbe, ahol teljes mértékben kihasználják egyes adottságait, és semmi esélye menekülni. 

 

10. Jack O'Lantern- egy karakter, aki boldogságot (,,fényt") visz egy másik életébe

Mostanság ilyen személyekről sem nagyon olvastam, na de azért akad persze ilyen olvasmányélményem is. Legyen mondjuk Olly,  a Minden, minden-ből. Gyökeresen megváltoztatja a főszereplő lány életét, és nem csak romantikus értelemben! 

 

Vhrai

 

Ne felejtsetek el benézni a többiekhez is! 

Petra (Könyvespolc)

Kamilla (Könyves boldogság)

Lili (Never Grow Up)

Felhő (Felhő olvasónaplója)

Beatrice (Molybirodalom)

 

A képek forrása: www.pixabay.com