A "Happy End" utánig

covers_456438.jpg

 Gyémántfelhő Kiadó, Budapest, 2017. 332. oldal

Illusztrálta: Pongrácz Edit

 

Fülszöveg

Rebecca Dewitt maga mögött hagyva múltjának sötét foltjait, New Yorkba költözik barátnőivel, hogy új életet kezdjen. Ez azonban nem könnyű. Ami egyszer megtörtént, azon már nem lehet változtatni és ezek a dolgok az életünk részévé válnak. Sebek maradnak, melyek könnyen felszakadhatnak. Matthew Daniells sikeres, gazdag, kiegyensúlyozott férfi, akinek élete fenekestül felfordul, mikor véletlenek sorának köszönhetően találkozik a szeleburdi, fiatal lánnyal, aki azonnal rabul ejti a szívét. De vajon képesek lesznek megbirkózni a korkülönbség okozta konfliktusokkal, lebontani a lány emelte falakat, és túlélni, ha lehull a lepel a titkokról?

„Egy izgalmakkal teli romantikus történet. Szenvedéllyel, fordulatokkal. Imádtam. Egy könyv, ami megmutatja az élet bizonytalanságát és egyben a reményt az újrakezdéshez.” ~Bree S.

“Szívmelengető, kedves történet, aminek a szereplői pillanatok alatt belopták magukat a szívembe. Minden percet élveztem velük. Biztos, hogy még újraolvasom.” ~Nora T.

 

Véleményem

Mostanában eléggé elhanyagoltam a romantika műfaját, így kaptam az alkalmon, amikor adódott a lehetőség ennek a könyvnek az elolvasására. A regény hossza és felépítése szerintem tökéletesen megfelel ennek az ágazatnak, nem szeretem az összecsapott „ponyvaszirupokat”.

Az írónő stílusa engem nagyon megfogott. Képes volt úgy alakítani mindig a dolgokat, hogy egyetlen percig sem unatkoztam. Tudott meglepetést okozni! A regény egy viharos kapcsolat történetét meséli el, mégpedig váltott szemszögből. Fejezetenként követhetjük hol Rebecca-t, hol pedig Matthew-t. Nagyon tetszett, hogy nem csak halad előre a történet, hanem ugyanazokat az eseményeket megismerhetjük a férfi és a női nézőpontból is. De nemcsak egy egyszerű egymásra találásnak lehetünk tanúi, sokkal többet foglalkozik Veda Sylver azzal, hogy mi következik ezután. A két szereplőnek rengeteget kell egymáshoz csiszolódni.

Komoly témák is előkerülnek a könyvben, még ha nem is tudományos alapossággal. Említem csak a terrorveszélyt, pszichiátriai betegségek …és így tovább. Mondjuk itt hiányoltam az ok-okozati összefüggéseket és néhány háttérinfót.

torekeny_boldogsag.jpg

A karakteralkotással és magukkal a szereplőkkel sem igazán voltam kibékülve. Nem sikerült reális személyiségeket „létrehozni”. Kezdeném Matthew-val. Ilyen férfi nem létezik. Gazdag, jóképű, tökéletes személyiséggel, csak a nő miatt változik meg. Na, ez a „mese habbal” számomra. Az enyhe kifejezés, hogy a női karaktert mennyire nem kedveltem. Azt még „aláírom”, hogy problémákkal küszködik, de néha annyira irracionális dolgokat csinál, hogy az egyáltalán nem elképzelhető. Sőt az adott helyzetében valószínűtlen az az életstílus is, amit él. Valamint néhány dolognak sokkal komolyabb következményei lennének, amik a múltjában történtek. De nem akarom „lelőni a poént” a cselekménnyel kapcsolatban, mindenki ítélje meg saját belátása és tudása szerint.

A mellékszereplők sokkal jobban sikerültek, mint az eddig említett főhősök. Teljesen életszerű dolgaik voltak, sőt én még árnyaltabb személyiségeknek is tartom őket. Az abszolút kedvencem Kate volt, Rebecca barátnője. Le a kalappal, hogy bírta a dolgokat idegileg. :D Egy talpraesett, karakán lányt ismerhetünk meg. Igaz néhány szituációt vele kapcsolatban is eltúlzottnak érzek. („Cicaharc”?! Ne már…)

Összességében jó élményeim voltak a könyvvel kapcsolatban. A történetet nagyon élveztem. Veda Sylver tehetséges író, kíváncsian várom a további regényeit!

 

Köszönöm a lehetőséget a Kildarának és Veda Sylvernek, hogy olvashattam a könyvet!

 

 Vhrai