Hogyan választom a könyveimet? - Book Tag

Ismételten egy nagyon régi lemaradásomat próbálom behozni, mivel @Snow_White a Molyon már négy hónapja kihívott erre a Tag-re. Tehát érkezzenek is  a válaszaim! :)

girl-1034421_960_720.jpg

1. Találj egy könyvet kék borítóval a könyvespolcodon. Mi késztetett arra, hogy ezt a könyvet válaszd? 

Speciel vagy három is a szemembe ötlött, ahogy a könyvespolcnál álltam. Az egyik Lauren Fern Watt: Egy kutya bakancslistája, a másik Paula Hawkins: A víz mélyén valamint Jane Corry: A férjem felesége. Amúgy mi késztetett arra, hogy ezeket válasszam? Speciel mert erről szól a kérdés és kék a borítójuk. De választani nem tudnék, mivel mindegyik nagyon várólistás! :)

 

2. Gondolj egy könyvre, amiről nem hitted volna, hogy tetszeni fog, mégis tetszett. Miért olvastad el?

Ez most Agatha Christie-től a Tíz kicsi néger. Nem vagyok oda a klasszikus krimiért, de ez kifejezetten tetszett a végén kívül. Egy, vagyis két könyvklub miatt olvastam el. 

 

3. Állj a könyvespolcod elé és csukott szemmel válassz egy könyvet. Hogyan hallottál erről a könyvről? 

Melyik elé?! Szerencsés vagyok, több is van. :D Na, de beálltam a "nagy" elé, így Charlaine Harris: Inni és élni hagyni című könyvére böktem rá. Ebben az esetben előbb hallottam a sorozatról, és előbb is láttam, mint a könyvet olvastam volna. Ez egy olyan eset, amikor nem tudnék választani melyik is a jobb. Sajna még a könyvsorozat jó pár darabja hiányzik. 

 

4. Válassz egy könyvet, amit valaki ajánlott neked. Mit gondoltál róla? 

Huh, szerencsére elég sokan ajánlgatnak könyvet. Legutóbb Izolde Johannsen ajánlására vettem kézbe Lisa Rogak: Kísértetszív című könyvét, ami Stephen King önéletrajza. Annak ellenére, hogy tele van száraz életrajzi adatokkal, nagyon élvezetes volt olvasni a kedvenc íróm kacifántos életútját. 

 

5. Válassz egy könyvet, amit booktube-on, bookstagram-on vagykönyves blogokon keresztül ismertél meg. Elérte az elvárásokat? 

Volt ilyen is egypár. Egynek az olvasása pont folyamatban van. Az Anarchia Könyvblog ajánlása miatt vettem meg Liz Nugent Mindig is éjjel lesz című könyvét. Még nem tudom, hogy milyen, de kíváncsi vagyok rá nagyon. 

 

6. Találj egy könyvet a könyvespolcodon, aminek egy szavas címe van. Mi vonzott ehhez a könyvhöz? 

Margaret Atwood: Boszorkánymagzat. Speciel nincs semmi különös oka. Ezt a könyvet láttam meg először, ahogy bementem keresgélni a szobába. 

 

7. Milyen könyvet fedeztél fel filmen/sorozaton keresztül? 

Nem nagyon van ilyen. Ami eszembe jut ismét, az Charlaine Harris: Inni és élni hagyni című könyve. 

 

8. Gondolj az egyik örökös kedvenc könyvedre (könyveidre), mikor olvastad és miért választottad? 

Ryan Hawkwood-tól a Farkasének. Nem tudom már pontosan, mikor olvastam. Ez volt életem első fantasyja, amit nagybátyám nyomott a kezembe. Ezzel szerettem bele a műfajba, igaz mostanában kicsit hanyagoltam. De lassan ideje visszatérni hozzá! 

 

Vhrai

A kép forrása: www.pixabay.com