Könyvfesztiválon jártam - 2018

A tavalyi sikeres "könyvhetezésem" után eldöntöttem, hogy idén elmegyek mindkét nagy könyves rendezvényre. Nos, gondolom nagy meglepetést nem okozok vele, hogy az első projekt sikeres volt. Pedig nagy dilemmában voltam előtte. Sajnos pont "bedolgozós" szombatra esett, így sokáig úgy festett a dolog, hogy egyedül fogok ott téblábolni, mert én hiába vagyok szabadságon, minden ismerősöm dolgozik. (A vasárnap meg esélytelen volt, mert akkor jöttem vissza Németországba.) Persze a Kildara tagokkal meg volt beszélve, hogy összefutunk, de nem vagyok egy egyedül lézengős típus. Szóval egész héten azzal agyaltam mindenkit, hogy menjek, vagy ne menjek. Pénteken jutottam el odáig, hogy megvettem gyorsan előre a vonatjegyet, mielőtt meggondolom magam újra. Na, meg néhány könyvet  is beszereztem, amit már nem akartam Budapestről cipelni. 

img_20180423_1817174.jpg

Szombat reggel, negyed 6-kor indult a vonatom a fővárosba. Na, azt se tudtam milyen "rendezvényen" vagyok. Nem aludtam semmit egész éjjel a fejfájástól. De azért sikerült magamba egy kis életet verni, úgyhogy nekiindultam a cirka három óra vonatozásnak, megspékelve egy átszállással. Természetesen könyvet vittem magammal, így egyáltalán nem volt unalmas (Constantinus A. P. - 2221). Viszont a helyszínen fotókat nem készítettem, megírva őszintén semmi energiám nem volt még a telefonommal "szórakozni" pluszban. Na, ezt így utólag már bánom! 

Korábban nem jártam még a Millenárison, ezért is mentem ennyire korán. A Déli pályaudvarról kisétáltam Kis Rókus utcáig, rövid keresgélés után meg is találtam mindent. Közben megoldódott a lézengős dilemmám is, kiderült, hogy Evelin, a Pergamenre hányt szavak bloggere (és szintén Kildara tag) sem járt még a Millenárison, úgyhogy visszabattyogtam a Szél Kálmán térre és együtt mentünk vissza a rendezvényre. Kicsit megkésve érkeztünk meg Ada előadásra (Twister Blogger Workshop), de szerencsére a lényegről nem maradtunk le. Speciel nem vagyok olyan, aki sokáig bír egy helyre figyelni, de nekem tetszett, ahogy összefoglalta a dolgokat. Engem pont az fogott meg, amiért mások kritizálták, hogy a saját tapasztalatait, és benyomásait mesélte el elsősorban. De mindemellett sort kerített arra is, hogy összefoglalja a könyvesblogokkal szemben támaszható alapkövetelményeket, mit várnak el a kiadók és így tovább. Bár nekem sok újat nem mondott, mert röpke fél év alatt volt alkalmam azért megismerni, hogyan vélekedik a dolgokról. :) Ezután még kicsit "bandáztunk" a többiekkel is, nagyon jó volt már látni - még ha csak futólag is -  azokat, akiket szinte napi szinten "agyalok ki" a neten. :D

Később elindultunk valami élelmet keresni.  Ebből a szempontból szerintem elég pocsék volt a kínálat, de éhen azért nem haltunk. Na, meg a kávét ki nem hagytam volna! Máris jobban éreztem magam a bőrömben. Neki is álltunk "túrázni". Dedikálásra egyikünk sem várt különösebben, úgyhogy rögtön rárepültünk a standokra. A pontos sorrendre már nem emlékszem, de itt van Evelin beszámolója is.

Amikor megtudtam, hogy kint lesz az Olvashop csapata, azt is sejtettem, hogy nem fogok tőlük üres kézzel távozni. Sőt, azt kell mondjam egészen visszafogtam magam. Egy könyves nyakláncot és egy fa könyvjelzőt szereztem. Könyvkabátot nem találtam most, ami annyira tetszett volna, a bögréket meg inkább meg se néztem. De az biztos, nem ez volt az utolsó vásárlásom náluk, tudtam volna még költeni. 

img_20180423_1952482.jpg

Két kiadót terveztem meglátogatni, eredményes volt mindkét helyen a beszerzés.... Az egyik a XXI. század kiadó volt. Már  nézegettem  a Kult sorozatban megjelenő könyveiket. Rögtön vásároltam is hármat, amiket már korábban kiszemeltem magamnak. Sőt, meglepetés is ért, mivel kaptam egy ajándék párnahuzatot a vásárlás mellé. Szerintem fantasztikusan néz ki! Már csak párnát kell szereznem hozzá ebben a méretben! :) De ha mindez nem lenne elég, lehetett könyvjelzőt és csokikat is válogatni. Nálam taroltak a könyvborítós édességek! 

img_20180423_1932036.jpg

Ezután nem hagytam ki a Fumax standját sem. Itt is két könyvvel gazdagodtam, valamint ajándék könyvjelzőkkel. (A képen sajnos csak a könyvek láthatóak, mert a többit fogalmam nincs hova varázsoltam el....)

img_20180423_1948116.jpg

Nem sokkal ezután ráakadtam az Athenaeum bestsellerboxára. Nem nagyon szeretem a "meglepetéseket", de a doboz kinézete, na meg az ára együttesen meggyőzött. Nem sokkal később ki is bontottam, hát annyira nem voltam tőle elragadtatva. Nyilván nem számítottam a legfrissebb, vagy legnépszerűbb könyvekre, de azért kicsit átverve éreztem magam. Két könyvvel semmi probléma, annak ellenére sem, hogy az egyik megvan már. Viszont az idézetes kis gyűjteményt nem igazán tudom hova tenni. :/ A csokinak és a többi apróságnak viszont tudtam örülni.

img_20180423_1958074.jpg

Ezután semmi érdemleges nem történt már, mászkáltunk még el-vissza. Meglátogattunk pár standot, kávéztunk a Bookline busznál....lényegében bekukkantottunk minden sarokba! Ismételten bánom, hogy a helyszínen nem fotóztam. Körbefutottunk még, aztán fél 4 környékén el is indultunk a metróhoz, muszáj volt még kipróbálni a POKET automatát. Ez volt az egyik kifejezett célom. Örülnék neki, ha szélesebb körben - akár a szórakoztató irodalom műfajára nézve is - elterjedne a dolog. Egyébként a német könyvesboltokban külön állvány van ezeknek a könyvecskéknek, szóval van rá igény az olvasók részéről!

img_20180423_1834296.jpg

Ezután már csak a hazautazás volt hátra. El-vissza pakolgattam, nézegettem a vonaton az új szerzeményeimet. Egyáltalán nem bántam meg végül, hogy elmentem a Könyvfesztiválra. Már alig várom a Könyvhetet, sőt, borítékolom, hogy jövőre a Fesztre is ismét szabadságolom magam! 

 

Vhrai