Májusi tervek

Nos az előző hónapról röviden annyit, hogy az év eddigi legjobbja! Beszerzések terén nagyon termékeny időszak volt. Nyolc hónap után összegyűlt már otthon (Magyarország) is néhány könyv, mire hazautaztam, na meg életemben először voltam a Könyvfesztiválon.  Szóval cirka 20 könyvvel lettem gazdagabb, de erről később hozok úgyis bejegyzést. Olvasásban kicsit gyengébb voltam a korábbi hónapokhoz képest, szabadság alatt soha nincs időm semmire. Nyolc könyvet olvastam el, ez talán kettővel kevesebb, mint a mit tervezetem. Viszont minőségileg nagyon kielégítő volt ez a pár hét. A hónap két legjobb könyve számomra Jason Matthews-tól  a Vörös veréb és Shakespeare Othello című műve. Nem tudnék a kettő közül választani. A "leggyengébb" pedig J. K. Smith-től a Szerelem hirdetésre, de az idézőjel nem véletlen, ugyanis ez is egy "négycsillagos" könyv! 

sunglasses-3363789_960_720.jpg

A májusi hónapra sok könyvet nem merek bevállalni, mert közben nem ártana levizsgáznom se. De azért olvasás nélkül nem maradok!  Íme tehát az e havi TBR listám

  • Sylvain Neuvel: Alvó óriások (1.): ez a könyv az előző hónapból maradt, már rég akartam valami sci-fi-t olvasni. Másrészt pedig pont a negatív kritikák miatt voltam rá kíváncsi. Egyébként a Kildara és az Agave Kiadó jóvoltából került hozzám.
  • Don Winslow: Drogháború (1.). szintén áprilisi maradék. Nagyon érdekel a könyv témája, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet. Szintén a Kildara és az Agave Kiadó révén került hozzám. 
  • Urbánszki László: Ördöglovas (A magyarok nyilaitól... 3.): a hónap közepén jelenik meg az író új könyve, és ismét lehetőségem van a megjelenés előtt elolvasni! :) Szóval köszönet érte Urbánszki Lászlónak
  • Jókai Mór: A kőszívű ember fiai: Ez az NK-bookclub májusi lehetőségei közül az egyik. Nagyon régen olvastam már a könyvet, talán még középiskolában. De szerepelt a terveim között, hogy újraolvasom. Na, most itt az alkalom! 
  • Malcolm J.  Hunt: Kígyószív: Gondolkodtam rajta, melyik M. A. G. U. S. könyvet válasszam a Hungarikum Könyvklub májusi, fantasy fordulójába. De végül úgy döntöttem, az újabbak közül szemezgetek, azokat kevésbé ismerem. 
  • Egy tavaszi borítós könyv: Az Egymás szemében projekt keretében ajánlottunk így egymásnak könyveket. De sajnos sehol nem tudom megszerezni, amit választottak nekem. Így várom a következő ajánlást.
  • Szántó Dániel: Az üldözött (Rvans 2.): Az első rész után muszáj beszereznem a másodikat is! Megölne a kíváncsiság, ha nem folytathatnám. Amúgy még egyszer kiemelem, mennyire korrekt ára van az e-booknak, mert így szereztem be, nincs 2000 Ft a két rész együtt. 
  • Naomi Alderman: A hatalom: Ez megint egy olyan könyv a XXI. Század Kiadótól, amire a borító miatt kattantam rá elsősorban. Persze érdekesnek találtam - a fülszöveg alapján - a tartalmat is, másképp nem vettem volna meg. 

Nos, azt hiszem a májusom ennyi lesz, többet nem merek bevállalni. Nagy esélye van hogy az utolsó néhány kötet már a következő hónap elejére tolódik. 

Ha van kedvetek, osszátok meg velem ti is, a havi listátokat, akár itt, akár a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Moly.)

 

Vhrai

 

A kép forrása: www.pixabay.com