Top 5 szerda - Az Eltűnt Gyerekek Napja tükrében

Második alkalommal is csatlakoztam a Top 5 szerda csapatához. Ezúttal az Eltűnt gyerekek napja kapcsán lettek a témák összegyűjtve. Most háromból lehetett választani: Olyan könyvek, amelyek bármilyen okból eltűntek a boltok polcairól; vagy olyan könyvek, amelyben szerepel emberrablás; végső lehetőség, pedig olyan kedvenc könyveket felsorolni, amelyben a főszereplőről kiderül, hogy különleges família gyermeke.

Nos, én az elsőt választottam. De nem biztos, hogy mindig egy konkrét kötetet hozok fel példaként. Sok esetben már a sorozatok egyes részeinek a beszerzése is nehézkesen megy. Valamint annyit alakítottam, hogy nem csak a teljesen elérhetetlen könyvek kerültek bele a felsorolásba. 

allat.jpg

Kivel is kezdeném a sort ismét, mint Stephen Kinggel. Körülbelül öt évig kerestem az Állattemetőt, amitől mindenki horribilis áron próbált megszabadulni. De nem csak ezzel a könyvével jártam így. Legutóbb a győri bolhapiacon rátaláltam az Az-ra. Régebbi, két részes, kemény fedeles kiadásban. Hát az ürge 10 ezer felett akarta eladni, az újranyomás előtt egy hónappal. Nem is volt annyira szép állapotban, inkább vártam a megjelenésig....

822645_5.jpg

Második választásom Sarah Addison Allen könyvére esett, a (A) csodálatos Waverley kertre.  Ugyan nem túl régi kiadásról van szó, de egy elég népszerű kiadótól "származik". A könyv ára újonnan volt 2500-3000 forint körül, most a duplájáért és triplájáért próbálják sokan elpasszolni. Nekem szerencsém volt, a Molyon találtam egy nagyon korrekt eladót, ésszerű árral. A Könyvmolyképző Kiadó sajnos nem tervezi az újranyomást. Bár én már sorozatokba sem nagyon kezdek bele náluk, mert úgysem fejezik be. Vagy pedig 4-5 éveket kell várni az egyes részekre...

03456e7cedf5298086915fc7d6a13677_small.jpg

Harmadikként Elin Hilderbrand könyvét találtam még nehezen beszerezhetőnek. Még utazókönyvként járt nálam a (A) sziget, de annyira megtetszett a történet, hogy meg kellett szereznem. Hát igen, szokták volt mondani: Próbálkozni lehet! Nem találtam sem antikváriumban, sem az online könyváruházakban. Még a győri Alexandrában  próbálkoztam be utolsó esélyként, és meg is szereztem az utolsó példányt! Többször is láttam, hogy keresik, de eladó darabot azóta sem! 

857084_3.jpg

Negyedik jelöltem W. Bruce Cameron-tól az Egy kutya négy élete című könyv, de annak a régebbi kiadása. Pont otthon voltunk szabadságon, és természetesen nekem utolsó nap jutott eszembe, hogy nagyon akarom ezt a könyvet. Győr és Sopron között kb. 6 könyvesbolt közül egyikben sem volt szerencsém. (Mielőtt valaki rosszul lesz, nem kizárólag ezért mentünk ennyit.). Így kénytelen voltam megvárni a filmes borítós megjelenést, pedig a zöld sokkal jobban néz ki. 

konyv.bmp

Végül pedig nem egy könyvet, hanem sorozatot hoztam. Anne Rice-tól a Vámpírkrónikákat. Mikor a Szukits elkezdte újra kiadni a sorozatot, nagyon örültem neki. Aztán valahogy ez is abbamaradt, így ha nem akartam félbehagyni, kénytelen voltam elkezdeni vadászni a régebbi Dáinos kiadásokra. Na, ezeket is aranyárban mérik. Így a 6. résznél elakadtam. Ismét a Moly és egy korrekt eladó segített, akitől egyben meg tudtam venni a sorozat maradékát. Ráadásul nem akart belőlem meggazdagodni! 

Azt hiszem, egyszer ennyi lenne. Jövő héten pedig ismét érdekes téma lesz terítéken a Törölköző-nap apropóján. 

 

Vhrai

 

A képek forrása: www.libri.hu és Ajánlott olvasási sorrend a Vámpírkrónikákhoz