Top 5 szerda - Híres írók, akiktől még nem olvastam

Ismét itt a szerda. Ezúttal szabad kezet kaptunk, mivel a külföldi szervezőnek születésnapja van a héten. Nekem egy régebbi Top 5 szerdás témára esett a választásom. Olyan írókat válogattam össze, akik valamiért eddig kimaradtak az életemből, de a jövőben szívesen olvasnék tőlük. 

typewriter-801921_340.jpg

 

1. Alexandre Dumas

250px-alexandre_dumas.jpg

Ezer éve tervezem, hogy a kezembe veszem valamelyik könyvét. Több feldolgozásban is láttam A három testőrt és a Monte Cristo grófját is. Nem tudom, eddig a regények hogyan maradhattak el. 

 

 

2. Jo Nesbø

200px-jo_nesbo.jpg

Az skandináv krimi műfajának egyik húzóneve az utóbbi években. Eddig nálam kimaradt a szórásból, de hamarosan olvasni szeretném tőle a Machbetet. Érdekel, hogyan lehet újraírni ebben a műfajban egy Shakespeare klasszikust. A későbbiekben pedig sort szeretnék keríteni a Harry Hole sorozatára is. 

 

 

3. Lev Tolsztoj

200px-l_n_tolstoy_prokudin-gorsky.jpg

Egyértelműen a legnagyobb klasszikus írók közé sorolandó. Úgy érzem vétek lenne kihagyni. A Háború és béke elrettentett a hosszával, de az idei évbe még szeretném besuvasztani legalább az Anna Kareninát

 

 

 

4. Khales Hosseini 

george_and_laura_bush_with_khaled_hosseini_in_2007_detail2.JPG

Az író munkásságáról eddig nem sokat hallottam, de ezen igyekszem változtatni. Annyian ajánlották már a Papírsárkányokat, hogy még ebben az évben ezt is szeretném elolvasni. 

 

 

 

5. James Clavell

250px-james_clavell_1980_cbc.jpg

Talán itt nem is az író a lényeg, hanem a konkrét könyv. A sógunt már körülbelül tíz éve tervezem elolvasni. Azóta kerülgetem, mint macska a forró kását. De ha hazautazom Magyarországra, mindig más akad a kezembe. Pedig az otthoni polcon "figyel". Most már elhatároztam, az első adandó alkalommal le fogok csapni rá! 

 

 

Vhrai

 

A képek forrása: www.wikipedia.com