Októberi tervek

halloween-2837936_960_720.png

A Libellum tegnap volt két éves. Az elmúlt másfél hétben eleget gondolkodtam rajta, mi legyen a sorsa. Úgy döntöttem, egyenlőre nem adom fel a "harcot", megpróbálok normális időközönként tartalommal szolgálni. Ugyanis be kell valljam, az írás - ami ugyan most nem megy valamiért -, szerves részét képezi a mindennapjaimnak. Szóval bemelegítésnek itt egy bejegyzés arról, hogy alakult a szeptember, és mit szeretnék még beütemezni október hátralevő részére.

Szeptemberben hét könyvet sikerült elolvasnom. Nem is olyan rossz, ahhoz képest, hogy a kedvem a nullára redukálódott... Íme, ezek a kötetek voltak terítéken:

Októberre terveim aztán voltak dögivel, de ezek elég gyorsan dugába dőltek. Röviden és tömören írásundorom volt, ez kihatott az olvasási tempómra is. Rohamléptekkel lehagytam magam, így az ezekhez kötődő bejegyzések valószínűleg "mini ajánló" formájában fognak kikerülni. Eddig októberben ezekkel végeztem:

  • Neil Gaiman: Amerikai istenek
  • Jodi Picoult: Ítélet
  • Stephen King: Az írásról

A hónapban vannak már folyamatban lévő olvasásaim:

Mivel azonban még csak a hónap felénél járunk, azért van néhány könyv, aminek szeretnék a végére járni. Főleg, hogy részt veszek a Spook a thon olvasási maratonon, ami 20.-tól a hónap végéig tart, és öt könyvet jelent. Itt van hozzá a TBR listám: 

  • Olvass el egy könyvet paranormális teremtményekkel! - Charlaine Harris: Halottnak a csók: már régóta terveztem folytatni a True Blood szériát, most itt az alkalom.
  • Olvass ERRŐL a polcról valamit! (A legijesztőbb könyvek a Good Reads felhasználói szerint.) - Mary Shelley: Frankenstein: két legyet egy csapásra, az Egymás Szemében Könyvklubban is ez a havi olvasmányom. 
  • Olvass el egy kísértettörténetet! - Stephen King: Tóparti kísértetek: az író egyik legjobban sikerült regénye. Na, de fel is köthetem a gatyámat, ugyanis hosszú is... 
  • Olvass egy ijesztő borítójú könyvet! - Josh Malerman: Madarak a dobozban: ha meg nem is ijedek a borítótól, azért van egy hangulata! 
  • Olvasd el a könyvet, majd nézd meg az adaptációját! - Stephen King: Tortúra: pont most olvastam Az írásról-t az a szerzőtől. Ebben rengeteget emlegette a Tortúrát, így nekem is megjött hozzá a kedvem! 

Azt hiszem, egyszer ennyi! Meglátjuk, mit sikerült mindebből teljesítenem! 

 

Vhrai

 

Az alapkép forrása: www.pixabay.com