Erin Watt - Cifra ​palota (A Royal család 3.)

covers_507818.jpg2016, Könyvmolyképző, 408 oldal

 

„Ez aztán jó móka lesz. ”

Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?     Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.   Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.   Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén. Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.  Talán igazuk van.   Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

princess.png

Még mielőtt belekezdenék, le kell szögezzem, hogy nem vagyok troll, amiért lehúzom az egekig magasztalt könyveiteket.

Az előző két kötetet olvasva nem sok elvárásom maradt, mondhatni semmi, csak legyünk túl rajta, ha már undorító függővéggel lett zárva, meg persze a kíváncsiságom sem csappant, tudni akartam mit képesek még összehozni az írónők. 

Igen, ezt a sorozatot vagy nagyon imádja valaki, vagy gyűlöli. Az utóbbiba tartozom, hiába volt ez a rész messzemenőkibb a „legjobb”. Szeretném én azt tudni, hogy miért is vannak oda néhányan ezekért a srácokért, hisz ha netalántán, esetleg hasonlóan hozzájuk szól egy ilyen, máris megy a dühöngő karc. A sorozatot csak is az tudja megmenteni, hogy olvastatja magát, de azt nagyon. Fenntartja az olvasó érdeklődését, odaszögezi a helyére. A történetet a harmadik kötetig sem sikerült elvinni, az égvilágon semmiről sem szól. A karakterek még mindig kidolgozatlanok, semmiféle fajta fejlődést nem mutatnak, kiszámíthatóak. 
Ella még mindig unszimpatikus, nyafogásain, önsajnálatán és logikátlan döntésein kívül nem csinál semmit. Persze senki se mondja erre, hogy ez egy tucatkönyv, hisz itt a főhősnőnk csak a harmadik részben adja oda a szüzességét a tökéletes férfinak, és ez miután megtörtént, nem is szól másról az egész. Az írónők szőttek egy apró krimit a történetbe, viszont azzal sem kezdenek semmit. Természetesen a rendőrség, nyomozók képtelenek kideríteni, hogy ki az elhunyt feleség gyilkosa, de főhősnőnknek még ezt is sikerül!
Senki se keressen benne logikát, életszagot, valóságalapot, mert nincs. Az, hogy valaki párja a börtönbe készül, miért pont a Kámaszutrát kell felütni?

Sajnálom ezt a sorozatot, annyi mindent ki lehetett volna hozni belőle - annyi mindent ki kellett volna hagyni belőle, például az indokolatlan hímtag vicceket -, az olvasását sem szenvedésként fogtam volna fel. 

 

shot_1296500864.png

Sylveris