Öt könyv, amire érdemes lecsapni a nyár második felében!

5372570_5_1.jpg

A Könyvhét után mindig kicsit "elülnek" a kiadók, persze újdonságok nélkül így sem maradunk. Pont ennek apropóján jelentkezem most egy bejegyzéssel a júliusi és augusztusi megjelenésekről. Öt könyvet gyűjtöttem össze a szórakoztató irodalmi palettáról a nyár második felére! 

 

Ed McDonald: Kárhozat (A holló jele 3.)

Várható megjelenés: már megjelent - Agave Kiadó

Az Agave Kiadó gyorsan elhozta nekünk Ed McDonald trilógiájának záró kötetét. Olyannyira, hogy én még csak az első rész, az Éjszárny elolvasásáig jutottam. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy szeretném a sorozatot befejezni. Így a harmadik kötet megjelenése kapcsán is visszautalnék az elsőről írt véleményemre: nagy eséllyel tetszeni fog azoknak, akik szeretik a fekete humorral átszőtt, egyedi hangulatú és világfelépítésű fantasykat. A szerzőnek egyébként ez volt az első megjelent sorozata, nagyon kíváncsi leszek, mit fog kitalálni a továbbiakban. 

covers_545247.jpg

A holló jele-sorozat befejező kötetében mindennél nagyobb veszély leselkedik az ismert világra, az istenek a végső összecsapásra készülnek.

A köztársaságot védő Névtelenek hatalma megtört: a Peremet, a köztársaság és a halhatatlan Mély Királyai közötti utolsó védvonalat végzetes katasztrófa sújtotta. Könyörtelen vörös esőzések árasztják el a vidéket, a homályban új szörnyetegek híznak a félelmen. Az Éjszárny parancsnokait egyesével vadásszák le, és még a halhatatlanoknak is meg kell tanulniuk a halál jelentését. A Mély Királyainak egyre nő az ereje, és készen állnak az utolsó nagy ütközetre. 
Ryhalt Galharrow, az Éjszárnyak vezetője azonban távol van mindettől. A Kárhozat sosem látott mélységeibe merészkedett. A végtelen és fertőzött sivatag lénye a testébe költözött, megváltoztatta, és most a múltjának szellemei mindenhová elkísérik. Még a sötétség szívébe vezető, mindent eldöntő küldetésre is, aminek a tétje a világ fennmaradása.

 

Gwenda Bond: Gyanakvó elmék (Stranger Things 1.)

Várható megjelenés: már megjelent - Cartaphilus Kiadó

 

Azt hiszem, a sorozat rajongóinak, köztük nekem is, rögtön felcsillant a szeme, amikor meglátta ezt a kötetet. Ugyan szkeptikus vagyok az előtörténetekkel és nem is kapott túl jó értékeléseket eddig a regény, ennek ellenére kíváncsi vagyok, tud-e hozzáadni valami pluszt a szériához

covers_554475.jpg

Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. Terry elszántan próbál a végére járni a világtól elzárt hawkinsi laborban zajló bizarr kísérleteknek, miközben egyre mélyebbre merül a laboratórium kifürkészhetetlen ura, dr. Martin Brenner világában. Mi folyik ebben az idilli kisvárosban, és mi a 008-as alany – Kali – emberfeletti képességeinek titka? Az első Stranger Things-regény, a Gyanakvó elmék a sorozat mitológiájának alapjaihoz visz el minket, ahol minden elkezdődött.

 

 

Dean Koontz: A tiltott ajtó (Jane Hawk 4.)

Várható megjelenés: már megjelent - 21. Század Kiadó

A 21. Század Kiadó is a megbízhatóbbak közé tartozik abból a szempontból, hogy rendszerint befejezik azokat a sorozatokat, amiket elkezdtek, ráadásul nem kell rájuk sem éveket várni. Ezért mertem belevágni a Jane Hawk-szériába is. Na meg persze azért, mert korábban rengeteg Koontz regényt olvastam, főleg a misztikus-horror vonalról. A történet valamennyire ugyan tipikusnak mondható az "egy hős a világ ellen" felállás végett, de én pont a jól eltalált karakter miatt kattantam rá a könyvekre, ráadásul olyan fordulatokat vág be Koontz az egyes részek végén, hogy rögtön neki akarok ugrani a következőnek! 

covers_523044.jpg

NEW ​YORK TIMES BESTSELLER • Amikor az FBI-tól kiugrott, ádáz ügynök kopogtat, minden ellenfele felelni fog – az életével. 
“Újraírjuk a játékszabályokat: a játszma maga az ország, az egész világ, a jövőnk. Összetörjük Jane szívét, de ami még fontosabb: az akaratát is megtörjük.” 
A legjobb FBI ügynökből üldözött lett, az ország legkeresettebb szökevénye. Egyedül Jane Hawkon múlik, mi lesz a nemzet sorsa: megmarad-e a szabadság, vagy mindenkit rabigába dönt a nagyhatalmú, titkos társaság és az általuk alkalmazott agyirányítási technológia. Jane profi túlélőként magasfokú taktikai módszerrel felvértezve száll harcba. Igazságot akar tenni, és végül sikerül hatalmas csapást mérnie az alattomos bűnszövetkezetre. 
Dean Koontz a misztikus thriller egyik legismertebb írója. A Jane Hawk-sorozattal újra a legnagyobbak közé emelkedett, és felülmúlja régi, klasszikus önmagát. A sikerlistákon menetelő regény remek kritikákat és magas olvasói értékeléseket kapott, több tucat nyelvre lefordították. 
DEAN KOONTZ lebilincselő thrillerei! 
SÖTÉT ZÓNA • A SUTTOGÓSZOBA • A GÖRBE LÉPCSŐ • A TILTOTT AJTÓ • AZ ÉJSZAKAI ABLAK 
“Koontz folytatja a Jane Hawk-sorozatot, és a folytatás éppoly hihetetlenül izgalmas, mint az előző könyvek. Jane Hawk masszív, felejthetetlen regényhős.” —Associated Press 
“Embert próbáló regény. Képtelenség félbeszakítani az olvasását.”—New York Journal of Books 
“Az olvasó eldobja az agyát… Lebilincselő széria… Dean Koontz felültet az izgalmak hullámvasútjára, ahonnan nincs menekvés.”—Bookreporter

 

Amy Mayerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

Várható megjelenés: már megjelent - General Press Kiadó

Ez a kötet az egyetlen a hónapban, amely nem egy szerző vagy széria miatt keltette fel a figyelmemet. Itt nemes egyszerűséggel a cím volt az, ami miatt kíváncsivá váltam. Egyébként maga a történet is érdekesnek tűnik, mi vehet rá arra testvéreket, hogy évtizedekig ne álljanak szóba egymással, ráadásul mindezt egy könyvesbolti miliőbe helyezi az író. Remélem maguk a könyvek is előkelő helyet fognak elfoglalni a cselekményben, ugyanis kifejezetten kedvelem, mikor egy szerző valamilyen formában beleszövi az irodalmat a történetbe.

covers_556401.jpg

„Rendkívül ​szórakoztató… Egyszerre találós kérdés, rejtély, családi dráma és egy könyvesboltszerető ember álma, sőt még ennél is több.” – Aimee Bender, A citromtorta különös szomorúsága szerzője

Miranda Brooks sosem fogja elfelejteni a tizenkettedik születésnapját. Ekkor veszett össze ugyanis az anyja és az imádott nagybátyja, a különc Billy. A lánynak fogalma sincs arról, mi vezethetett a szóváltáshoz, amely végül mindent megváltoztatott. 
Attól kezdve nem látta többé a nagybátyját, így sok-sok év múltán, Billy halálakor meglepődve értesül arról, hogy a férfi ráhagyta a Los Angeles-i könyvesboltját. Mirandának nemcsak a csőd szélén álló üzlet irányításával és a meglehetősen ellenséges boltvezetővel kell megbirkóznia, de a végére kell járnia a nagybátyja utolsó kincsvadászatának is. A férfi ugyanis nyomokat hagyott hátra számára a könyvesbolt polcain sorakozó könyvekben, amelyek révén nemcsak a férfi élettörténete tárul a lány elé, hanem az is, miért szakadt ketté a családja azon a végzetes születésnapon. 
Amy Meyerson regénye lírai történet családról, szeretetről és a közösség gyógyító erejéről, valamint arról, hogyan formál minket a személyes történelmünk azzá, akik vagyunk.

 

Don Winslow: A határ (Drogháború 3.)

Várható megjelenés: augusztus 16. - Vinton Kiadó

Ennek a sorozatnak is csak az első részéig, a Drogháborúig jutottam még, de biztos vagyok benne, hogy meg "kell" szereznem a többi részét is, sőt, elkezdtem gyűjteni a szerző összes könyvét. Egyébként a széria átfogó képet nyújt az utóbbi évtizedek amerikai droghelyzetéről, igaz, hogy fiktív történeten keresztül, de mindenfajta szépítés nélkül. 

covers_558989.jpg

Mit ​tehetünk, ha többé nincsenek határok? Amikor köddé válni látszanak azok a választóvonalak, amelyekről azt hittük, léteznek? Honnan tudhatjuk, hol vessük meg a lábunkat, ha immár meghatározhatatlan, melyik oldal a miénk? 
Art Keller negyven éve folytatja szakadatlan harcát Amerika leghosszabban fennálló konfliktusában: a drogok elleni háborúban. Megbízzák a DEA, a kábítószer-ellenes ügynökség vezetésével, ám új tisztségében azzal kell szembesülnie, hogy egyetlen levágott szörnyfej után harminc másik terem annak helyébe. 
Adán Barrera, a Sinaloa kartell keresztapafigurájának, végső hagyatéka az Amerikán végigsöprő heroinjárvány. Keller a halálos áradatban vakmerőn beleveti magát egy résbe, ahol azonnal veszedelmes ellenségekkel találja szembe magát és megtörténik az elképzelhetetlen is – az Egyesült Államok irányítását legújabban átvevő kormányapparátusról kiderül, hogy a soraiból többen egy ágyban hálnak ugyanazokkal a drogcsempészekkel, akiket Keller legyőzni próbál. 
Art Keller, immár nemcsak a kartellek ellen küzd, de a saját országa vezetői ellen is. Most érkezett el számára a végső lecke ideje – az, hogy nincsenek határok. 
A bosszúról, erőszakról, korrupcióról és igazságszolgáltatásról szóló szerteágazó mesének, Don Winslow lehengerlő, díjnyertes, nemzetközi bestseller-trilógiájának e befejező része telítve van feledhetetlen jelenetekkel, amelyek mintha mind az újságok szalagcímei mögött bújnának meg. Sokkoló brutalitásában, nyers emberségében A határ a modern Amerikáról készült kendőzetlen portré, a mai idők története – a mai olvasó számára.

 

Vhrai

 

Forrás: Moly, Libri,Líra

Az alapkép forrása: www.pixabay.com