Október - 2019

Szokták emlegetni, hogy "az ember tervez, isten végez". Ez a mondás tökéletesen leírj az októberemet. Hiába volt a sajátom és a blog születésnapja is ebben a hónapban, egyszerűen semmi nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna. Vendégünk volt, mellette tanfolyamra és dolgozni is jártam, amikor pedig itthon lehettem (betegen), akkor arra volt energiám, hogy elindítsam a következő részt az aktuális sorozatomból (ami a Flash). Szóval, nem igazán álltam a helyzet magaslatán, ami meglátszik a blogos aktivitásomból és az olvasási tempómból egyaránt. Ennek ellenére mégis lezárnám azt a csúfos 31 napot, még akkor is, ha november közepén járunk. 

Októberi olvasmányaim

oktober.png

Rá kellett jönnöm, hogy olvasás szempontjából mégsem volt annyira rossz ez a hónap. Hasonlóan alakult ugyanis a szeptemberi tevékenységemhez. Hat könyvet és a Galaktika Magazin 351. számát, így körülbelül 2200 oldalt sikerült elolvasnom. Nagyon kíváncsi voltam Ed McDonald Éjszárny-trilógiájának második és harmadik részére, a Hollóvérre és a Kárhozatra. Sajnos számomra zuhanó színvonalat mutatott a sorozat, még ha nem is nagy ívűt. Izgalmasnak izgalmas volt ugyan, de néhol már tényleg átcsapott egy dark fantasyval kevert szappanoperába. Ezután folytattam a sort a Mini-Könyvklub októberi olvasmányával, ami nem volt más, mint Blake Crouch-tól a Sötét anyag. Ez volt az első "találkozásom" a szerzővel, de az bizonyos, hogy nem az utolsó. Nem voltam ugyan maradéktalanul elégedett, de a könyv második fele kárpótolt érte. Nem is annyira a váratlan fordulatok, hanem a multiverzum témaköre, ami ébren tartotta a figyelmemet. Ezután egy recenziós példányt kezdtem el, amelyet a Metropolis Media Kiadótól kaptam. Azt hiszem, Sara Mannheimer A cselekvés nulla fokával számomra feladta a leckét. Még lassan egy hónappal a befejezése után sem igazán tudom, mit gondoljak a kötetről. Filozófiai szemszögből bizonyára zseniális, de nekem, aki leragadt az arisztotelészi logikánál a témában, nagy falatnak bizonyult. Következő olvasmányom a Hét mocskos nap volt. Az év eleje óta szerettem volna valamelyik Gárdos regényt elolvasni. Először megrökönyödtem, miért kell mindaz, ami a kötetben van. De rájöttem, csak olyan dolgokra világít rá, amiről senki nem beszél, és képes mindezt szépirodalmi szintre emelni. Ráadásként zseniálisan ötvözte az egész "mocskot" a véletlenek sorsfordító erejével. Ezek után szükségem volt egy kis "lazításra", ez remekül sikerült a Galaktika Magazin segítségével. Nem vagyok ugyan kifejezett sci-fi rajongó, de elképesztő, micsoda fantáziával áldotta meg a múzsa a zsáner novellistáit. Végezetül pedig kézbe vettem Bányai D. Ilona Boszorkánykör sorozatának második részét, A vér jogán-t. Folytatódik az első részből megismert szereplőink története, bár most leginkább a szép Rózsa kerül középpontba. Nagyon nem is részletezném, mert hamarosan érkezik róla egy hosszabb iromány. De ismét egy fordulatos, izgalmas, népmesei elemekkel átszőtt történetet kaptunk Mátyás királyunk korszakába helyezve.

Októberi irományaim

Sajnos ez az a pont, ami nem tölt el büszkeséggel a hónapra visszatekintve. Nem sikerült még az utóbbi időszakban magammal szemben felállított minimumot sem teljesítenem. Időhiány, betegség, tudom mind csak kifogás, de a legnagyobb bajom a motiválatlanság, többször elgondolkodtam rajta, hogy van-e értelme folytatni. De a három év, amit belefektettem már a blogba, gyorsan száműzi is ezt a gondolatot. Szóval, nem is szaporítom a szót ezzel kapcsolatban, itt vannak az októberben született írásaim: 

Novemberi előzetes

Nos, a novemberem sem alakul eddig a legfényesebben, mivel már 16-át írunk. De igyekszem több mindent hozni még a hátralévő két hétben is, mint októberben. Az időmenedzsmenttel akadnak a legnagyobb problémáim, így ki fogok próbálni néhány tippet, trükköt, amit más bloggerek javasolnak, hátha sikerrel járok. A részletekbe egyelőre nem mennék bele. Inkább megmutatom, miket tervezek még elolvasni a hónapban: 

 

Remélem nektek jobban alakult az októberetek, mint az enyém. Ha van kedvetek osszátok meg velem!